Waar wordt naar gekeken?

De 20-weken echo geeft een goed beeld van de status van uw ongeboren kind. Op deze echo is te zien hoe uw kind zich ontwikkelt en of de groei overeenkomt met de duur van de zwangerschap.

Meer informatie

Termijn echo

Termijn echo

Tussen de 10e en de 12e week wordt de duur van de zwangerschap bepaald en de uitgerekende datum vastgelegd door middel van de echo. Dit is in principe de eerste echo die gemaakt wordt in de zwangerschap. De termijn echo wordt door alle zorgverzekeraars vergoed uit de basisverzekering. Enige jaren geleden is na overleg tussen de KNOV ( vereniging van verloskundigen) en de NVOG ( vereniging van gynaecologen) afgesproken dat we alle zwangerschappen dateren met een zgn termijnecho tussen de 10 en 12 weken zwangerschap. Het berekenen van de termijn en dus de uitgerekende datum op basis van de laatste menstruatie bleek te vaak aanleiding voor discussie.

Meestal kan ik het kindje bij deze termijn gewoon zien met een uitwendige (buik) echo. Maar soms ligt de baarmoeder naar achteren of ligt het kindje diep weg. Dan bespreek ik wat we zullen doen: een inwendige (vaginale) echo of afwachten tot een later tijdstip.

 

 

 

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

Voornaam *
(Meisjes) achternaam *
Adres *
Postcode *
Woonplaats *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Geboortedatum *
Beroep *
Voor- en achternaam partner
Huisarts *
Verzekering *
Verkeringsnummer *
BSN nummer *
Hoeveelste zwangerschap *
Hoeveel kinderen *
Eerste dag laatste menstruatie
Verloskundige/ziekenhuis voor controles *
Overige informatie/vragen
Verzenden

Contactgegevens:

Echocentrum Anneke Schmidt
Celsiusweg 2
8503 AC Joure
Tel: 0513 - 41 92 23
E-Mail info@echocentrumannekeschmidt.nl