Waar wordt naar gekeken?

De 20-weken echo geeft een goed beeld van de status van uw ongeboren kind. Op deze echo is te zien hoe uw kind zich ontwikkelt en of de groei overeenkomt met de duur van de zwangerschap.

Meer informatie

Over Anneke Schmidt

”De 20 weken echo, ook wel SEO genoemd, is een onderzoek welke
een serieuze benadering vraagt. Het is van belang een weloverwogen
beslissing te maken over het wel of niet laten uitvoeren van deze
echo. De uitslag kan namelijk invloed hebben op het verdere verloop
van uw zwangerschap. Al zeventien jaar begeleid ik aanstaande
ouders tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Eerst
in Nieuwegein, vervolgens in Sneek en in 2005 richtte ik samen met
Jenny Verschuren onze praktijk voor verloskunde Skarsterlân in Joure
op. In 2006 ben ik mijn vak gaan uitdiepen door middel van de
opleiding tot echoscopiste en in Heerenveen verrichtte ik vervolgens
parttime 20 weken echo’s. In 2011 ben ik gestart met Echo Centrum
Anneke Schmidt. Zwangere vrouwen, wel of niet verbonden aan
praktijk voor verloskunde Skarsterlân, kunnen bij mij een 20 weken
echo laten maken.
Ik streef naar kwaliteit bij het verrichten van het SEO, zowel op
technisch als op emotioneel vlak. Ik leg zoveel mogelijk uit over de
ontwikkeling van uw kind zodat u goed mee kunt kijken met de
beelden. Daarnaast begeleid ik u graag bij vragen en ongerustheid. Mocht
u op een ander tijdstip nogmaals uw kindje willen bewonderen, dan
is dat mogelijk. Echter, een goede medische indicatie geven van de
ontwikkeling van uw ongeboren baby, staat bij mij voorop. Daarnaast
blijft het, volgens de woorden van Antoine de
Saint-Exupéry, erg eenvoudig: “alleen met
het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is
onzichtbaar voor het oog.”

Sinds 1993 ben ik verloskundige en begeleid ik aanstaande ouders tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. Eerst in Nieuwegein, vervolgens in Sneek en in 2005 richtte ik samen met Jenny Verschuren onze praktijk voor verloskunde Skarsterlân in Joure op.

In 2006 ben ik, na de opleiding tot echoscopiste, begonnen met de extra mogelijkheden die de echoscopie in de verloskunde biedt. Dit is uitgegroeid tot Echocentrum Anneke Schmidt in 2011. Zwangere vrouwen, al of niet verbonden aan praktijk voor verloskunde Skarsterlân, kunnen voor alle echo's terecht. Sinds 2014 ben ik ook werkzaam in het ziekenhuis Tjongerschans, daar doe ik de 20-weken-echo's voor de clienten van de gynaecologen.

In januari 2016 heb ik besloten mij volledig op de echoscopie te richten en heb ik me teruggetrokken uit de diensten in de verloskunde praktijk. Het was een bijzonder lastig besluit want ik begeleid nog steeds met veel liefde en enthousiasme zwangeren en hun partners. Maar met het kopen van een ultra modern high end echo apparaat van GE (E8) begon een nieuw tijdperk voor mij waar ik enorm van geniet.

Ik streef naar hoge kwaliteit bij het maken van het SEO, zowel technisch als begeleidend. Ik leg zoveel mogelijk uit over de ontwikkeling van het kindje zodat jullie goed mee kunnen kijken met de beelden. Daarnaast begeleid ik jullie graag bij vragen en ongerustheid.

Extra echo's op eigen verzoek zijn altijd mogelijk.

Daarnaast blijft het, volgens de woorden van Antoine deSaint-Exupéry, erg eenvoudig: “Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog.” ( De kleine prins)