Waar wordt naar gekeken?

De 20-weken echo geeft een goed beeld van de status van uw ongeboren kind. Op deze echo is te zien hoe uw kind zich ontwikkelt en of de groei overeenkomt met de duur van de zwangerschap.

Meer informatie

Meest gestelde vragen

Zal ik mijn familie en kinderen mee nemen naar de 20-weken-echo?

De ervaring leert dat dit meestal niet goed uitpakt. Kinderen vinden een uur stilzitten vaak te lang en bovendien snappen de kleintjes het nog niet. ( voor hun is een zwangerschap zonder echo veel vanzelfsprekender!) Daarnaast is de partner vaak erg druk met het reeds geboren kroost zodat er meestal weinig tijd voor hem/haar overblijft om rustig mee te kijken.

Familie kan mee, maar realiseer je dat als er minder goed nieuws te verwerken is, je vaak eerst genoeg aan jezelf en je partner hebt.

Kunnen er kinderen of familie mee naar pretecho's?

Altijd.

 

 


Veelgestelde vragen en antwoorden


Waneer kan ik jullie bellen?

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je ons bellen! Hoe vroeger hoe beter, zo kunnen wij makkelijker plannen!

Ik ben net zwanger, en verlies bloed, wat nu?

Bij bloedverlies hoef je je niet altijd meteen zorgen te maken, dit kan iets onschuldigs zijn. Bel voor de zekerheid de verloskundige, zij kan inschatten wanneer het ernstig is.

Ik ben net zwanger en heb alchol gehad toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, moet ik mij zorgen maken?

Je hoeft je geen zorgen te maken, als je vanaf nu maar geen alcohol meer drinkt.

Ik heb last van een zeurende pijn in de onderbuik, is dit normaal?

Door de groei van je baarmoeder kun je last van pijn in je onderbuik/liezen hebben, dit wordt ook wel "bandenpijn" genoemd. Dit hoeft niets ernstigs te zijn. Vertrouw je 't niet, of gaat de pijn gepaard met bloedverlies? Bel dan de verloskundige.

Ik rook, en kan heel moeilijk stoppen, is dit erg schadelijk voor m'n baby?

Roken is schadelijk, zeker voor je baby. Probeer te stoppen, en anders in ieder geval te minderen.