Waar wordt naar gekeken?

De 20-weken echo geeft een goed beeld van de status van uw ongeboren kind. Op deze echo is te zien hoe uw kind zich ontwikkelt en of de groei overeenkomt met de duur van de zwangerschap.

Meer informatie

De 20 weken echo

Het doel van de 20 weken is om aanstaande ouders, indien gewenst, tijdig te informeren over de eventuele aanwezigheid van één of meer aandoeningen.

De 20 weken echo geeft een goede indicatie over de ontwikkeling van uw ongeboren kind. Op deze echo is te zien hoe jullie kindje zich ontwikkelt en of de groei overeenkomt met de duur van de zwangerschap.
Verder wordt gekeken of er eventuele afwijkingen zijn aan onder andere het hart, schedel, wervelkolom of nieren. Daarnaast wordt gekeken naar de ligging van de placenta en de hoeveelheid vruchtwater. Indien gewenst kunt u bij deze echo vragen of het geslacht van uw kind te zien is. Twijfelt u hierover, vraag dan een envelop met de verwachting van het geslacht mee.

Als bij jullie ongeboren kindje een lichamelijke aandoening wordt gevonden, zijn de gevolgen niet altijd duidelijk. Een afwijking kan uiteindelijk mee- of tegenvallen. Een gesprek vooraf is daarom belangrijk, zodat jullie een weloverwogen beslissing kunnen maken over een wel of niet uit te voeren onderzoek. Tijdens dit gesprek krijgen jullie informatie over het onderzoek en uitleg over de betekenis van de uitslag.

 

Wij adviseren geen kinderen en/of familie mee te nemen naar het onderzoek. Het onderzoek duurt een uur, wat voor hen erg lang kan zijn en jullie kunnen nieuws over het kindje te horen krijgen wat jullie wellicht eerst graag samen willen verwerken.

Het is gebleken dat door ons verstuurde mail naar Hotmail, Gmail en Livemail gebruikers, regelmatig in de "spambox" terecht komt. Dit heeft met de beveiliging te maken. Check de spambox dus als je vindt dat onze reactie erg lang op zich laat wachten.

 

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen

(voor) naam zwangere *
(meisjes) achternaam zwangere *
Geboorte datum zwangere *
Voor en achternaam partner *
Adres *
Postcode *
Woonplaats *
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Naam zorgverzekering *
Verzekerdennummer *
Uitgerekende bevallingsdatum *
Verloskundige/ziekenhuis onder controle *
Overige informatie/vragen
Verzenden

Contactgegevens:

Echocentrum Anneke Schmidt
Celsiusweg 2
8503 AC Joure
Tel: 0513 - 41 92 23
E-Mail info@echocentrumannekeschmidt.nl